Pakisztán, Egyesült Arab Emírségek kétoldalú kereskedelmi ér $7b 2015-ben

Pakisztán, Egyesült Arab Emírségek kétoldalú kereskedelmi ér $7b-2015

Abu Dhabi: Pakisztán és az Egyesült Arab Emírségek között folytatott kétoldalú kereskedelem miatt alacsony az olaj ára tavaly birtokol cseppent $2 milliárd (Dh7.34 milliárd), egy magas rangú diplomata, a pakisztáni nagykövetség azt mondta Gulf News egy interjúban csütörtökön. Az olaj ára esett több mint 50 százalékkal a maximális szintet a 2014-ben esedékes, a termelés és a gyenge kereslet jogosult importáló országok, mint Pakisztán, melyik egy jelentős importőr, az Egyesült Arab Emírségekben nyersolaj olaj.

“A két ország közötti kétoldalú kereskedelmi ment le a $9 milliárd 2014-ben mintegy 7 milliárd dollárra tavaly nagyrészt olajárak csökkenése, amely részesült Pakisztán. A kereskedelmi mérleg javára Egyesült Arab Emírségek, “mondta Péter Ahmad Khan, pakisztáni nagykövet az Egyesült Arab Emírségekben. “Pakisztán a kihívások hatalmas villamosenergia-hiány, valamint az az olaj ára megy le, a villamos energia előállítása olcsóbb lesz.”

Az Egyesült Arab Emírségekben a legnagyobb kereskedelmi partnere, Pakisztán, az Öböl-térségben, Pakisztánnal, exportáló mintegy 1 milliárd dollárt az áruk az elmúlt évben, mint a textil- és élelmiszeripari szemek, és körülbelül 6 milliárd dolláros olaj és petrolkémiai termékek importálása az EAE-BEN.

Vannak is több, Egyesült Arab Emírségek-alapú cég, aktív Pakisztánban, mint Emaar, Etisalat, Abraaj csoport, Al Futtaim, a Mashreq Bank Al Falah, többek között.

Szerint a nagykövetség az FDI (külföldi közvetlen tőkebefektetés) az UAE Pakisztán összege $216 millió 2014-15 és $164 millió alatt 2015-16.

A nagykövet azt mondta, van több mint egy tucat, Egyesült Arab Emírségek-alapú cég, a hatalmas beruházások Pakisztán, különösen az építő- és energiaipari ágazatok.

“Arra számítunk, hogy a beruházások, hogy menjen fel, mint az ország középpontjában, az üzleti környezet javítása. A tőzsde jól, és az ország növekedési üteme már körülbelül 4,7 % tavaly.”

Azonban a biztonsági már egy fő visszatartó erőt, a pakisztáni FDI vonzására. De a nagykövet azt mondta, a jelenlegi kormány összpontosítva felszámolása a terrorista hálózat javítása a befektetők bizalmát. “A kormány teljesen eltökélt szándéka, hogy megszüntesse a terrorizmus. Nem fogunk minden csoportnak kihívást jelent a végzés, a kormány és Pakisztán területén bárki ellen,”mondta.

Khan további azt mondta, hogy Kína pakisztáni 46 milliárd dollárt fektet a fejlődő infrastruktúra hálózat és az energia szektor, az egy öv, egy közúti stratégia részeként. “Kínai befektetések lenne egy játék-váltó az elkövetkező években, az új fejleményekkel vasutak és a kikötőkben zajlik. Az Egyesült Arab Emírségekben is haszna származna ezen új kezdeményezés, a távolság, az áruszállítást, hogy Kína nagymértékben csökkenthetők.”

Az egy öv, egy közúti projekt részeként Kína van létrehozása hatalmas hálózata autópályák és vasúti összekötő Gwadar Pakisztán kikötő város Kína északnyugati az Xinjiang, tette hozzá.

Share this post

Leave a Reply

Chat with us
Chat with us
Questions, doubts, issues? We\'re here to help you!
Connecting...
None of our operators are available at the moment. Please, try again later.
Our operators are busy. Please try again later
:
:
:
Have you got question? Write to us!
:
:
This chat session has ended
Was this conversation useful? Vote this chat session.
Good Bad